• O femeie cu un copil legat la spate a detonat explozibilii în mijlocul unei ceremonii de nuntă, potrivit poliției de stat.
  • Femeile kamikaze au vizat, de asemenea, un spital din același oraș, care se află peste granița cu Camerun.
  • Un alt atac a avut loc ulterior la funeraliile victimelor exploziei de la nuntă, au declarat autoritățile.

Cel puțin 18 persoane au fost ucise și 19 grav rănite în atacuri sinucigașe care au vizat o nuntă, un spital și o înmormântare în nord-estul Nigeriei, au declarat autoritățile, conform The Guardian.

Într-una dintre cele trei explozii de sâmbătă din orașul Gwoza, o femeie cu un copil legat la spate a detonat explozibilii în mijlocul unei ceremonii de nuntă, potrivit poliției de stat.

Purtătorul de cuvânt al poliției statului Borno, Nahum Kenneth Daso, a declarat: În jurul orei 15.45, o femeie care purta un copil în spate a detonat un dispozitiv exploziv improvizat pe care îl avea asupra sa într-un parc auto aglomerat”.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Femeile kamikaze au vizat, de asemenea, un spital din același oraș, care se află peste granița cu Camerun. Un alt atac a avut loc ulterior la funeraliile victimelor exploziei de la nuntă, au declarat autoritățile. Regiunea a fost marcată de mai mult de un deceniu de violențe comise de gruparea jihadistă Boko Haram, care nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru seria de atacuri.

Barkindo Saidu, șeful agenției de gestionare a situațiilor de urgență din statul Borno, a declarat într-un raport consultat de Agenția France-Presse că până în prezent au fost raportate 18 decese, incluzând copii, bărbați, femei și femei însărcinate”. Nouăsprezece persoane grav rănite” au fost duse în capitala regională, Maiduguri, în timp ce alte 23 așteaptă să fie evacuate, a declarat Saidu în raport.

Un membru al unei miliții care asistă armata în Gwoza a declarat că doi colegi și un soldat au fost, de asemenea, uciși într-un atac separat asupra unui post de securitate, deși autoritățile nu au confirmat imediat acest bilanț.

Deși Boko Haram a pierdut teren în ultimii ani, jihadiștii continuă să atace în mod regulat comunitățile rurale din Nigeria. De-a lungul insurgenței, Boko Haram a folosit în mod repetat femei și fete tinere pentru a efectua atacuri sinucigașe.

Citește și