• Bandiți din Madagascar au incendiat mai multe case în apropierea capitalei Antananarivo.
  • Cunoscute sub numele de „Dahalo”, bandele criminale organizate în anumite zone din Madagascar săvârșesc furturi și distrugeri în comunitățile locale.
  • Atacul asupra zonei a fost probabil o răzbunare a „dahalo” împotriva membrilor comunității pentru că au furnizat informații personalului de securitate, declară autoritățile.

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise vineri în Madagascar, într-o zonă situată la nord de capitală, după ce bandiți locali cunoscuți sub numele de „dahalo” au incendiat case, potrivit declarațiilor Ministerului Apărării.

Crimele au avut loc în districtul Ankazobe, la aproximativ 75 km nord de capitala Antananarivo, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Oamenii de aici au trăit o adevărată tragedie… multe vieți au fost pierdute. Au murit 32 de persoane. Este o crimă săvârșită de dahalo (bandiți) nemiloși care au ars de vii chiar și femei și copii”, a declarat ministrul apărării, generalul Richard Rakotonirina, într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a ministerului sâmbătă seara târziu.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Dahalo” sunt bande criminale organizate în anumite zone din Madagascar care fură vitele membrilor comunității și orchestrează alte diverse forme de banditism.

El a adăugat că forțele de securitate au fost desfășurate în zonă pentru a-i vâna pe infractori.

El a declarat că atacul asupra zonei a fost probabil o răzbunare a „dahalo” împotriva membrilor comunității pentru că au furnizat informații personalului de securitate în timpul unor operațiuni anterioare împotriva lor.