• Două trenuri s-au ciocnit în sudul Pakistanului
  • Cel puțin 36 de persoane au murit
  • Prim-ministrul Imran Khan a spus că este șocat de teribilul accident

Cel puţin 36 de persoane au murit şi mai multe au fost rănite, după ce două trenuri expres s-au ciocnit în sudul Pakistanului, luni dimineaţă, relatează Samaa TV.

Patru vagoane ale Karachi-Sargodha Millat Express au deraiat în apropierea gării Reti. Trenul a fost lovit de Sir Syed Express care se îndrepta spre Karachi din Rawalpindi. Majoritatea pasagerilor dormeau în momentul coliziunii, au spus martorii.

Autorităților feroviare și echipelor de salvare le-a luat mai mult de o oră și jumătate să ajungă la locul accidentului. Usman Abdullah, ofiţer de poliţie în districtul Ghotki din provincia Sindh, a declarat că sătenii, salvatorii şi poliţia transportă pasagerii morţi şi răniţi la spitalele din apropiere.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Prim-ministrul Imran Khan a spus că este șocat de teribilul accident. De asemenea, i-a cerut ministrului căilor ferate, Azam Swati, să asigure asistență medicală pentru răniți și sprijin pentru familiile celor decedați.

„Solicit o investigație cuprinzătoare asupra siguranței liniilor feroviare”, a scris premierul Khan pe Twitter.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, țară care a moștenit mii de kilometri de cale ferată și trenuri de la fosta putere colonială, Marea Britanie. Cu toate acestea, rețeaua feroviară s-a deteriorat din cauza corupției, a gestionării necorespunzătoare și a lipsei de investiții.

Cel puțin 75 de persoane au murit când un tren a luat foc în timpul călătoriei de la Karachi la Rawalpindi în octombrie 2019. Două trenuri care transportau sute de pasageri s-au ciocnit în Karachi în 2016. 21 de persoane au murit atunci.