Cel puțin două persoane au murit și alte zece au fost rănite într-un incident în orașul german Trier după ce o mașină a intrat în oamenii aflați într-o zonă pietonală a orașului.

ACTUALIZARE 22:00: „Putem confirma: cinci morţi, inclusiv un copil. Multe alte persoane sunt în stare gravă”, a comunicat Poliţia din Trier, prin Twitter. În total, 15 persoane au fost rănite în incident. Potrivit unor surse citate de revista Bild, persoanele ucise în incident au vârste cuprinse între nouă luni şi 73 de ani.

ACTUALIZARE 21:00. „Potrivit bilanţului actual, au murit patru persoane. Altele au fost rănite, unele fiind în stare gravă”, a declarat marţi seară Roger Lewentz, ministrul de Interne din landul german Rheinland-Pfalz.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Poliţia din orăşelul Trier a comunicat că bilanţul actual este de patru morţi, inclusiv un copil în vârstă de nouă ani, şi 15 răniţi, unii fiind în stare gravă.

Anchetatorii l-au audiat pe şoferul vehiculului, un individ în vârstă de 51 de ani, dar nu au reuşit să afle motivul atacului. „Nu pot înţelege cum ar putea avea cineva ideea să intre cu maşina într-o zonă pietonală şi să omoare oameni”, a declarat primarul din Trier, Wolfram Leibe.

La operaţiunea de securizare a perimetrului după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni au participat circa 700 de agenţi ai forţelor de ordine.

„Este o zi groaznică pentru landul Rheinland-Pfalz”, a subliniat ministrul regional de Interne, Roger Lewentz.

Printre ipotezele luate în calcul de anchetatori se numără cea a unui act comis de o persoană cu afecţiuni mentale.

ACTUALIZARE 16:30. Șoferul mașinii care intrat în mulțime este cetățean german, în vârstă de 51 de ani, a anunțat poliția într-o conferință de presă. Oamenii legii confirmă decesul a doi pietoni și mai mulți răniți, fără a oferi detalii despre numărul total al victimelor.

O mașină a intrat cu viteză într-o zonă pietonală și a lovit mai multe persoane, în orașul Trier, din apropierea graniței cu Luxemburg. Sunt raportate două decese și 10 răniți până acum, relatează RT.

O sursă apropiată de RTL a spus că o școală locală din cartier este blocată și respectă protocoalele în scenariul unui posibil atac terorist. Părinții copiilor de la Ausonius-Grundschule au fost chemați să-și ia copiii, deoarece nu li s-ar permite să meargă singuri acasă.

Un martor ocular a raportat că un Range Rover de culoare gri închis a trecut pe stradă cu viteză mare. Oamenii au fost aruncați prin aer, spune el.

Se pare că strada pe care a circulat mașina ar fi, de obicei, zona în care se află piața anuală de Crăciun, anulată anul acesta din cauza Covid-19.

Autoritățile au cerut publicului să evite zona pe măsură ce se efectuează investigații asupra incidentului și se stabilește un cordon de securitate.

Primarul orașului este așteptat să susțină o conferință de presă în curând. Se spune că magazinele și magazinele de pe o stradă apropiată își închid ușile. Mulți oameni sunt în lacrimi, potrivit Volksfreund.

Am arestat o persoană, un vehicul a fost securizat. Două persoane au murit, potrivit primelor informații de la fața locului. Vă rugăm să continuați să evitați centrul orașului”, a scris pe Twitter poliția din Trier.