• Rostov pe Don este capitala unei regiuni din sudul Rusiei care se învecinează cu regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina.
  • Strada pe care se află clădirea a fost izolată.
  • Incendiul a avut loc într-o clădire aparținând secției regionale de patrulare a frontierei FSB, într-o zonă urbană a orașului.

Cel puțin o persoană a fost ucisă și două rănite într-un incendiu izbucnit într-o clădire folosită de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) în orașul Rostov pe Don, în sudul țării, potrivit presei ruse.

Imagini dramatice difuzate pe rețelele de socializare arată un incendiu de proporții, cu fum vizibil în tot orașul. Guvernatorul regional din Rostov a declarat că un scurtcircuit pare să fi provocat incendiul, care a aprins rezervoarele de combustibil.

Strada pe care se află clădirea a fost izolată. Incendiul a avut loc într-o clădire aparținând secției regionale de patrulare a frontierei FSB, într-o zonă urbană a orașului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

FSB este serviciul de securitate internă al Rusiei și este responsabil de contrainformații, securitatea frontierelor și combaterea terorismului. Guvernatorul orașului Rostov, Vassily Golubev, a declarat că incendiul s-a extins pe o suprafață de 800 de metri pătrați, provocând prăbușirea a doi pereți.

El a precizat că nu există niciun pericol ca focul să se extindă, dar că rezidenții blocurilor de locuințe din apropiere au fost evacuați ca măsură de precauție.

Agenția de știri RIA a declarat, citând serviciile de urgență, că zona incendiată era o clădire cu două etaje folosită pentru garaje și depozitare. Rostov pe Don este capitala unei regiuni din sudul Rusiei care se învecinează cu regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina, în prezent scena unor lupte intense în război.

De la invazia Ucrainei din 2022, în februarie, a avut loc o serie de incendii provocate asupra clădirilor guvernamentale din Rusia, cum ar fi birourile de înrolare și de recrutare, după invazia din februarie 2022.