• Stefano Aguzzi, șeful protecției civile din cadrul guvernului regional din Marche, a declarat că ploaia torențială a fost mult mai puternică decât se prevăzuse.
  • Aproximativ 400 de milimetri de ploaie au căzut în decurs de două-trei ore.
  • Imagini difuzate de pompieri au arătat salvatori pe plute care încercau să evacueze oamenii din orașul balnear Senigallia.

Cel puțin opt persoane au fost ucise de ploile torențiale și de inundațiile care au avut loc peste noapte în regiunea Marche din centrul Italiei, au anunțat vineri autoritățile, în timp ce salvatorii continuau să caute patru persoane dispărute. Stefano Aguzzi, șeful protecției civile din cadrul guvernului regional din Marche, a declarat că ploaia torențială a fost mult mai puternică decât se prevăzuse.

Aproximativ 400 de milimetri de ploaie au căzut în decurs de două-trei ore, inundând străzile mai multor orașe din jurul capitalei regiunii, Ancona, pe coasta Adriaticii.

A fost ca un cutremur, a declarat Ludovico Caverni, primarul orașului Serra Sant’Abbondio, pentru radioul de stat RAI. Imagini difuzate de pompierii Italiei au arătat salvatori pe plute care încercau să evacueze oamenii din orașul balnear Senigallia, în timp ce alții încercau să elibereze un pasaj subteran de dărâmături.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Am primit o alertă normală pentru ploi, dar nimeni nu s-a așteptat la așa ceva, a declarat el reporterilor. Șeful agenției naționale de protecție civilă, Fabrizio Curcio, s-a îndreptat spre Ancona pentru a evalua pagubele, în timp ce șefii partidelor care fac campanie pentru alegerile din 25 septembrie din Italia și-au exprimat solidaritatea.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat al Italiei de centru-stânga, a declarat că va suspenda campania electorală în Marche în semn de doliu și pentru a permite activiștilor săi locali să participe pe deplin la eforturile de ajutorare a comunităților afectate de inundații.