• Cel puțin șapte persoane au fost ucise de un atacator.
  • Acesta i-a înjunghiat cu mai multe cuțite.
  • Alte șapte persoane au fost raportate ca fiind rănite, în urma înjunghierii în masă.

Evenimentul s-a produs în nord-estul Chinei, spun rapoartele mass-media citate de BBC.

Alte șapte persoane au fost raportate ca fiind rănite în urma înjunghierii în masă, care a avut loc în Kaiyuan, un oraș mic din provincia Liaoning.

Poliția a arestat un suspect, relatează agenția de știri Xinhua, deși motivul atacului rămâne neclar.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Martorii au descris că au văzut un bărbat fiind înjunghiat, aparent la întâmplare.

Criminalitatea violentă este relativ rară în China, dar în ultimii ani țara a înregistrat atacuri cu arme albe fără motiv.

De obicei, acestea au fost efectuate de persoane care au boli mintale sau care caută să se răzbune împotriva oficialilor sau persoanelor cunoscute de ei.

Suspectul din Kaiyuan a început să atace oameni la întâmplare chiar după ora locală 08:00, relatează ziarul din Hong Kong, South China Morning Post (SCMP).

Poliția a declarat că un ofițer a fost rănit în timp ce se confrunta cu suspectul. Nu au fost furnizate alte detalii despre victime.

Un martor ocular a declarat pentru SCMP că atacul a început în afara unei școli și că majoritatea victimelor păreau a fi femei de vârstă mijlocie sau în vârstă.

„Avem noroc că școala este închisă astăzi. Altfel ar fi putut fi mai multe victime”, a spus martorul ocular, o femeie cu numele de familie Liu.