Cel puțin trei agenți ai forţelor de ordine, răniți de un militant islamist în Franța. Agresorul a fost împușcat mortal

forte de ordine franta Sursa foto: Profimedia
  • Cel puţin trei agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntările cu un militant islamist în Franța
  • Agresorul a fost împușcat mortal după atac
  • Autorul atacului figura în baza de date a indivizilor acuzaţi de implicare în activităţi islamiste, dar avea şi probleme de natură psihică

Cel puţin trei agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntările cu un militant islamist, într-un incident produs vineri în apropierea oraşului francez Nantes, iar agresorul a fost împuşcat mortal după atac, informează cotidianul Le Figaro.

Un militant islamist a atacat cu un cuţit, vineri dimineaţă, o agentă de poliţie, în localitatea La Chapelle-sur-Erdre, situată în apropierea oraşului Nantes, în vestul Franţei. Poliţista rănită este în stare gravă.

Operaţiunile de căutare a suspectului au durat câteva ore şi s-au încheiat cu un schimb de focuri între agresor şi agenţi ai Jandarmeriei. Ndiaga D., un militant islamist în vârstă de 40 de ani, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Doi agenţi ai Jandarmeriei au fost răniţi în confruntări. Agresorul a tras spre jandarmi cu pistolul de serviciu furat de la poliţista pe care a atacat-o.

La operaţiunile de căutare au participat 240 de jandarmi şi două elicoptere. Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, s-a deplasat în cursul după-amiezii la faţa locului.

Autorul atacului figura în baza de date a indivizilor acuzaţi de implicare în activităţi islamiste, dar avea şi probleme de natură psihică. Ndiaga D. a fost la închisoare pentru violenţe de drept comun şi fusese eliberat în martie 2021. Pe durata detenţiei, a comis o serie de agresiuni asupra altor deţinuţi. Individul a fost diagnosticat cu schizofrenie în 2016.

Ţinând cont de problemele psihice ale agresorului, autorităţile franceze nu au stabilit deocamdată cu certitudine dacă atacul este de tip terorist.