• Incidentul armat de vineri din Paris s-a soldat cu cel puţin trei morţi.
  • A fost deschisă o anchetă pentru crimă, omor prin imprudență și violență agravantă, a declarat parchetul din Paris.
  • Împușcăturile au loc la aproape 10 ani de la asasinarea a trei activiști kurzi la Paris, la 9 ianuarie 2013.

Incidentul armat de vineri din Paris s-a soldat cu cel puţin trei morţi. Evenimentul s-a produs la un centru kurd local. Presupusul atacator, care era cunoscut de autorități a fost prins și arestat preventiv, potrivit BBC și Reuters.

Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d’Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor” , au declarat autoritățilelocale.

Bărbatul arestat ca urmare a incidentului din Paris era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care se afla în vizită la o secție de poliție aflată la aproape 300 de kilometri distanță, în Tourcoing, în nordul Franței, a declarat că se va întoarce la Paris pentru a supraveghea etapele inițiale ale anchetei. Oficialul francez a adăugat că gândurile sale se îndreaptă spre rudele victimelor.

Şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, a adus un omagiu victimelor şi familiilor acestora şi a declarat că un serviciu de sprijin psihologic va fi stabilit în primăria arondismentului al X-lea.

Un bărbat a fost arestat şi este ţinut în arest după ce trei persoane au fost ucise şi patru rănite în centrul Parisului.