
- România a trimis 15 cadre militare în SUA, pentru a oferi ajutor în lupta contra coronavirusului
- Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, a declarat că parteneriatul dintre cele două tări e mai puternic ca niciodată
- Misiunea medicilor militari români, care au plecat azi, va dura aproximativ două săptămâni
Cele 15 cadre medicale şi specialişti ai MApN au plecat spre Statele Unite ale Americii, pentru a oferi sprijin medicilor din Alabama. România dă un ajutor SUA, în baza parteneriatului strategic dintre două state şi semn de solidaritate. Misiunea va dura aproximativ două săptămâni.
Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a afirmat că parteneriatul dintre cele două ţări nu a fost niciodată mai puternic.
„Parteneriatul strategic dintre cele două ţări ale noastre nu a fost niciodată mai puternic. Această misiune românească, să ofere sprijin americanilor, cu scopul de a trece peste criza COVID-19 este un alt exemplu al relaţiei speciale dintre ţările noastre”, a spus el.
Premierul Ludovic Orban a urat succes echipei noastre.
TOP ARTICOLE
- Amnezie la concertul lui Taylor Swift. Mai mulți fani nu-și mai amintesc nimic din timpul show-ului
- Cipurile A.I. au adus unei companii profit de un trilion de dolari într-o săptămână. De ce văd investitorii potențial în ele?
- VIDEO. Joe Biden a căzut pe scenă în timp ce înmâna diplome la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene americane
„În spiritul solidarităţii şi cooperării între SUA şi România, misiune care are, pe de o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta cu COVID. Urez succes misiunii noastre ţi folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm între SUA şi România este un solid parteneriat strategic, care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Echipa românească este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării. Personalul va sta aproximativ două săptămâni în SUA şi va fi împărţit în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19. Misiunea reprezintă, în acelaşi timp, şi un schimb de experienţă privind metodele de combatere a epidemiei de coronavirus.
Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.
- De la o ruladă de cârnați Greggs la o cutie de aspirator Dyson: Designurile ciudate pentru sicrie ale firmei de pompe funebre din Edinburgh
- Noile telefoane pliabile lansate de Motorola: ce funcții au acestea și cât costă
- Xi Jinping le cere șefilor securității naționale din China să se pregătească pentru „cele mai grave scenarii“
- LIVE UPDATE. Ziua 464 de invazie rusă. NATO se angajează să pregătească Ucraina pentru sfârșitul războiului pentru ca „istoria să nu se repete”
- Franța adoptă o lege care reglementează activitatea influencerilor. Ce prevede noua decizie
Partenerii noștri