• Joe Biden va depune jurământul pe 20 ianuarie.
  • Joe Biden a câștigat 306 voturi, iar Donald Trump, 232.
  • Votul final în Congres a fost dat la ora 4 dimineața, la Washington.
  • Trump nu poate încă reacționa, contul său de Twitter este blocat pentru încă 3 ore.

Dupa momente de tensiune maximă și incidente care s-au sfârșit cu moartea mai multor persoane, s-a dat votul final.

Așadar, Congresul a certificat formal victoria lui Joe Biden. Senatul și Camera Reprezentanților au respins toate obiecțiile formulate de unii republicani.

Aliații lui Trump au încercat să respingă certificarea și să ceară statelor să verifice din nou rezultatul alegerilor. Acesta a fost ultimul pas al procesului electoral început pe 2 noiembrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Echipa lui Donald Trump a dat publicității o declarație potrivit căreia în ciuda faptului că nu este total de acord cu rezultatul alegerilor, cu toate acestea va exista o tranziție ordonată pe 20 ianuarie, o tranziție calmă a puterii.

Ultimele reacții care vin din zona politică a Partidului Republican arată în mod clar o distanțare foarte dură pe care reprenentanți importanți ai formațiunii politice o manifestă.

Ei au făcut declarații împotriva lui Trump și a efectelor negative pe care conduita fostului președinte le-a adus asupra Partidului Republican.

Astfel, cel puțin din punct de vedere politic, în interiorul Partidului Republican, Donald Trump nu mai are în momentul de față uși deschise.

Este așteptat un mesaj din partea echipei Biden. El este al 46-lea președinte al Statelor Unite, în acest moment.

Presa americană dezbate cum va avea loc inaugurarea, dacă protestele vor continua în Washington, D.C., dar și în ceea ce privește contextul pandemiei.