Cele mai recente date ale Frontex contrazic teoria Austriei. Pe unde încearcă migranții să intre în UE

31 December 2022, Italy, Roccella Ionica: Migrants stand at the port after their arrival at Porto Delle Grazie. Several migrants, mainly from Afghanistan, Pakistan and Iran, were rescued by the Italian Coast Guard and brought to the port of Porto Delle Grazie. Photo: Valeria Ferraro/SOPA Images via ZUMA Press Wire/dpa

Numărul de treceri ilegale ale frontierei în Uniunea Europeană a crescut cu 64% anul trecut, comparativ cu 2021, atingând cel mai ridicat nivel din 2016, a anunţat vineri agenţia Frontex, agenţia UE de supraveghere a frontierelor şi a pazei de coastă.

Potrivit calculelor preliminare” ale agenţiei, au fost detectate aproximativ 330.000 de intrări, dintre care 45% prin regiunea Balcanilor de Vest.

Acesta a fost al doilea an consecutiv cu o creştere abruptă a numărului de intrări neregulamentare” , a precizat Frontex.

Ruta mediteraneană centrală a reprezentat al doilea punct fierbinte, crescând cu mai mult de jumătate, ajungând la peste 100.000 de treceri, scrie DW.

Cele mai multe persoane care au încercat anul trecut să parcurgă această rută maritimă periculoasă au fost cetăţeni din Egipt, Tunisia şi Bangladesh. Agenţia a precizat că în 2022 au sosit, de asemenea, cele mai multe persoane din ultimii cinci ani din Libia, principalul punct de plecare din nordul Africii.

Numărul de persoane care au părăsit Tunisia a atins cel mai ridicat nivel din istoria recentă, a precizat Frontex.

Indiferent de ruta de intrare, sirienii, afganii şi tunisienii au reprezentat împreună aproximativ 47% din tentativele de trecere a frontierei.

Numărul sirienilor s-a dublat aproximativ, ajungând la 94.000″ , a precizat Frontex.

Exit mobile version