• Grupul Deep Knowledge a derulat o cercetare urmărind un clasament de siguranță și o evaluare a riscurilor COVID-19 în 200 de țări, printre care și România, care ocupă locul 57.
  • Pentru analiza europeană, România se clasifică pe locul 30 din 43 atunci când vine vorba de siguranță.
  • În ceea ce privește eficiența măsurilor guvernamentale în lupta contra COVID-19, România ocupă locul 43 din 100.

Pe lista celor mai sigure țări de vizitat în 2020 se află și România, însă nu ocupă locuri fruntașe. Țara noastră ocupă locul 57 din 200.

Grupul Deep Knowledge a derulat o cercetare în 200 de țări și a creat un punctaj ce a avut la bază 130 de parametri cantitativi, reieșind din datele colectate că Elveția este cea mai sigură țară pe care o poți vizita în 2020.

Totuși, clasamentul întocmit în urma studiului reflectă și cea mai nesigură țară pe care să o pui pe lista ta anul acesta: Sudan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dacă analizăm doar țările din Europa, vom constata că România se află pe locul 30 în top, din toate cele 43 de state de pe listă.

În plus, există țări din Europa care s-ar fi putut califica pentru punctaje mai mari prin prisma sistemelor de sănătate puternice, însă strategiile guvernamentale de gestionare a crizelor, dar și politicile utilizate în lupta contra COVID-19 au adus aceste țări pe ultimele locuri din top.

Raportul arată că zonele care prezintă riscuri ridicate sunt Africa sub-Sahariană și America de Sud, dar și unele țări din Asia și Orientul Mijlociu.

În schimb, dacă vorbim despre măsuri guvernamentale eficiente, ne clasăm pe locul 43 din 100.

Eficiența măsurilor guvernamentale le aduce pe Germania și pe Israel pe primele locuri, în timp ce Paraguay și Brazilia se află la coada clasamentului.