• Președintele s-a alăturat demersului numit „Vinerea verde”
  • În ultimele săptămâni, mai mulți miniștri au popularizat „Vinerea verde”
  • Unii dintre miniștri au mers cu transportul în comun
  • Alții au optat pentru biciclete ori mașini electrice
  • Florin Cîțu a mers și el pe jos până la Palatul Victoria

Președintelui i-a mers ca pe roate dis-de-dimineață! S-a urcat pe bicicletă, a înfruntat ploaia, și s-a dus la serviciu. Vinerea verde, ziua fără consum de carburant popularizată până acum de mai mulți dintre miniștri guvernului Cîțu, dar și de premier, a ajuns și la președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a parcurs dimineață drumul de acasă până la Palatul Cotroceni pe bicicletă. A avut și pistă la dispoziție. I-a îndemnat apoi pe români să facă la fel, iar apoi, cu sau fără bicicletă, sa meargă și la vaccinare.

Am venit astăzi cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea verde. Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative. Este sănătos și decongestionează traficul. Iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui, deci chiar și pe o vreme ca asta se poate merge perfect cu bicicleta“, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cum orice gest bun nu scapă nepedepsit, nici cel al președintelui n-a scăpat de glumele internauților. Iohannis a devenit subiect de meme. Unii și-au imaginat că-l aleargă pe fostul rival politic Liviu Dragnea cu bicicleta, alții că pedalează alături de Viorica Dăncilă și Gabriela Firea. Și extrateresul E.T. a ajuns pe bicicleta lui Iohannis.