• Thierry Mugler, creatorul de modă francez, a murit la vârsta de 73 de ani.
  • Anunțul a fost făcut chiar pe conturile sale de socializare.
  • Creatorul de modă s-a remarcat prin creațiile sale spectaculoase, a căror croială pun accent pe formele femeilor.

Thierry Mugler, cunoscutul creator de modă francez, a murit, duminică, la vârsta de 73 de ani. Mugler a fost o forță pregnantă în industria modei a anilor 1980. Decesul a fost anunțat pe contul său oficial de Instagram, iar agentul său, Jean Baptiste Rougeot, a afirmat că a murit din „cauze naturale”.

Thierry Mugler și-a câștigat notorietatea pentru creațiile sale extravagante, care au revoluționat universul haute couture. Ele s-au remarcat prin accentuarea formelor femeilor: umeri pronunțați din căptușeală , decolteuri adânci, talie îngustă și solduri pline, o modă inspirată din glamourul anilor 1940-1950.

Celebrul creator de modă a avut o înclinație către regie și dans, organizând multe dintre prezentările publice ale creațiilor sale. Pentru designer, moda și dansul îmbrăcau cadrul prefect pentru o prezentare de modă de succes. „Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral”, spunea adesea Thierry Mugler.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Thierry Mugler a fost cunoscut și în industria parfumeriei. În anul 1992, acesta a lansat parfumul feminin, „Angel”, bucurându-se de un real succes și chiar disputându-și primul loc, în vânzări, cu celebrul No5 al Casei Chanel.

Legendarul Thierry Mugler s-a născut la Strasbourg, în decembrie 1948, sosind la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973, și-a creat propia etichetă, „Cafe de Paris”, iar după un an a înființat compania „Thierry Mugler”. Creațiile sale sofisticate au făcut înconjurul lumii, fiind purtate de către artiști precum Lady Gaga, Beyoncé, Cardi B sau Kim Kardashian.