• Celebrii mercenari ruși din Grupul Wagner dezvoltă în secret drone swarm” în cadrul unei înțelegeri obscure cu spionii chinezi, dezvăluie Mirror.
  • Proiectul roiului ucigaș” al Moscovei a implicat întâlniri secrete între experți cibernetici chinezi, Grupul Wagner și spioni din ambele țări.
  • Peste 2.500 de drone DJI Mavic2, de tip elicopter, au fost expediate de la Beijing la Moscova în cadrul unei înțelegeri obscure între ofițerii Wagner, spionii Moscovei și rețelele de spionaj ale Beijingului.

Celebrii mercenari ruși din Grupul Wagner dezvoltă în secret drone swarm” în cadrul unei înțelegeri obscure cu spionii chinezi, dezvăluie Mirror. Dronele chineze cu vârfuri explozive și lansatoare de bombe ar fi desfășurate în număr mare – devastând numeroase ținte civile sau militare.

Proiectul roiului ucigaș” al Moscovei a implicat întâlniri secrete între experți cibernetici chinezi, Grupul Wagner și spioni din ambele țări. Aceasta contrazice afirmațiile Beijingului potrivit cărora nu este implicat în războiul din Ucraina, care devine din ce în ce mai mult un conflict din umbră între vest și est. Peste 2.500 de drone DJI Mavic2, de tip elicopter, au fost expediate de la Beijing la Moscova în cadrul unei înțelegeri obscure între ofițerii Wagner, spionii Moscovei și rețelele de spionaj ale Beijingului.

Planurile Moscovei privind dronele de înaltă tehnologie au apărut în momentul în care forțele ucrainene au sosit în Marea Britanie pentru a urma un antrenament intensiv în vederea folosirii tancurilor Challenger II. Un raport al serviciilor de informații văzut de Daily Mirror dezvăluie: Grupul încearcă să dezvolte o platformă swarm pentru orchestrarea coordonată a dronelor autonome folosind cele 2.500 de drone livrate recent din China. Canalul de comunicare dintre wagnerieni și Partidul Comunist Chinez se află în două rețele camuflate, una în Rusia și una în China. Această rețea este responsabilă pentru transporturile clandestine de materiale de război folosite împotriva Ucrainei, indiferent cât de mult neagă chinezii acest lucru.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

O rețea swarm este o unitate în care un număr mare de roboți aerieni dirijați de o inteligență artificială pot ataca împreună o țintă comună. Scopul ar fi fie de a provoca o distrugere maximă, fie de a crea un inel de spionaj aerian în masă care să poată transmite cantități uriașe de ținte către controlorii de artilerie sau de atac aerian în același timp.

Grupul Wagner are acum un birou de cercetare și dezvoltare IT în orașul natal al lui Putin, Sankt Petersburg, pentru a dezvolta ferme de roboți” în stil chinezesc și noua tehnologie caldă a dronelor.

Un expert în arme a declarat: Această tehnologie a dronelor în roi se află în centrul noii curse a înarmărilor – iar Rusia aruncă în ea tot ce are. Prin utilizarea inteligenței artificiale, ar putea lansa un roi de drone, care ar fi mult mai greu de apărat, având o misiune specifică. Acest tip de drone ar fi apoi capabil fie să transmită imagini de supraveghere în masă unei baze în timp real, astfel încât să poată fi țintit, fie să atace cu bombe sau ambele.”