• Bărbatul considerat cel mai bogat baron al drogurilor din lume a lansat o încercare de a obține anularea sentinței de condamnare pe viață.
  • El Chapo, cunoscut și sub numele de Shorty”, a fost extrădat în Brooklyn, New York, în urmă cu aproape nouă ani.
  • În urma condamnării sale, el a rămas în închisoarea de înaltă securitate SuperMax din Colorado.

Bărbatul considerat cel mai cunoscut și cel mai bogat baron al drogurilor din lume a lansat o încercare de a obține anularea sentinței de condamnare pe viață. Joaquin El Chapo” Guzman a fost trimis după gratii după ce a supravegheat importul de tone de droguri de clasa A în Chicago și în alte orașe din SUA din Mexic, pe parcursul mai multor decenii.

Dar blogul de știri despre cartelurile mexicane Borderland Beat susține acum că el speră să demonstreze în fața unei instanțe că a fost nedreptățit de procurorii americani în timpul procesului său de conspirație pentru șantaj.

El Chapo, cunoscut și sub numele de Shorty”, a fost extrădat în Brooklyn, New York, în urmă cu aproape nouă ani, după ce comandourile mexicane au dat buzna în camera sa de hotel de pe plajă. În urma condamnării sale, el a rămas în închisoarea de înaltă securitate SuperMax din Colorado, dar acum a depus o nouă cerere în instanță pentru a fi eliberat sau pentru a fi sancționat cu un nou proces.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

În mod neconvențional, documentul este semnat de El Chapo și nu de un avocat, fostul procuror federal și analistul juridic de televiziune Gil Soffer afirmând: Nu este o cerere de eliberare. Probabil că a primit un sfat în culise. Dar, da, la prima vedere, el însuși solicită acest lucru”.

În document, El Chapo ar fi reclamat extrădarea nedreaptă din partea SUA și tratamentul neconstituțional aplicat de procurori, dar Soffer consideră că dovedirea oricăreia dintre aceste acuzații ar reprezenta un obstacol foarte mare de trecut”.

Ceea ce caută el este o nouă mușcătură din măr”, a adăugat Soffer. A pierdut procesul, a pierdut în apel, dar acesta este un mecanism prin care el poate spune că, în ciuda a toate acestea, am dreptul la anularea condamnării și la un nou proces, deoarece drepturile mele constituționale au fost încălcate. Provocarea pe care a văzut-o în acest caz, ca și provocarea oricărui acuzat într-o petiție similară de Habeas Corpus, este că trebuie să demonstreze că drepturile sale constituționale au fost încălcate și că rezultatul procesului său ar fi fost diferit dacă acestea nu ar fi fost încălcate. Iar acesta este un obstacol foarte mare de trecut.”