• O celulă de criză a fost înfiinţată în România pentru perioada caniculei.
  • Raed Arafat precizează ce măsuri se iau acum, însă acestea se aplică toată vara.
  • Urmează convocare de urgenţă a comitetelor judeţene şi a municipiului Bucureştiului pentru situaţii de urgenţă, analizarea situaţiei şi dispunerea măsurilor necesare.

Urmează convocare de urgenţă a comitetelor judeţene şi a municipiului Bucureştiului pentru situaţii de urgenţă, analizarea situaţiei şi dispunerea măsurilor necesare.

Astfel, programul de lucru se adaptează, iar activităţile desfăşurate în aer liber vor fi limitate.

Sunt amenajate puncte medicale de prim-ajutor, în care să fie adăpostiţi oamenii şi care să aibă apă potabilă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri seară, informarea preventivă a populaţiei cu privire la importanţa respectării recomandărilor, precum şi interdicţia folosirii focului deschis la arderea de mirişti şi vegetaţie uscată.

Zonele forestiere vor fi monitorizate, în special cele frecventate de turişti, de către personalul ocoalelor silvice, administratorii sau proprietarii acestora.

Vor fi controale de prevenire şi stingere a incendiilor la nivelul zonelor forestiere, precum şi la nivelul localităţilor şi operatorilor economici deţinători de culturi agricole.

Persoanele vulnerabile vor fi monitorizare.

Populaţiei i se recomandă evitarea deplasărilor sau alternarea acestora cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spatii publice), evitarea spaţiilor aglomerate, a expunerii la soare şi a efortului fizic intens între orele 11:00-18:00 şi asigurarea unei hidratări şi alimentaţii corespunzătoare.