• România va fi gazda Centrului Cyber al Uniunii Europene la București
  • Mai multe companii ce activează în domeniul securității cibernetice își vor deschide sediul la București
  • Investițiile pot ajunge la 4,5 miliarde de euro

România va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene la București. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe, anul trecut.

Companiile de securitate își vor deschide sedii în București pentru a fi cât mai aproape de seminarele și activitățile organizate de specialiști. Investițiile vor ajunge la 4,5 miliarde de euro în următorii ani.

Din aceasta sumă, 2 miliarde de euro reprezintă bani europeni, iar restul va fi contribuția statelor membre. Centrul va oferi oportunități de carieră multor experți, va fi o atracție pentru talentele din domeniul tehnologiei și va oferi oportunități de carieră și tinerilor cu puțină experiență.

Bucureștiul a fost ales dintre orașele care găzduiesc de mult instituții europene. Faptul că România încă nu am avut nicio insituție a Uniunii Europene a fost unul dintre motivele pentru care am fost aleși înaintea Bruxelles-ului de exemplu, acest lucru nu a fost un dezavantaj, dimpotrivă.

Un alt lucru care a contat a fost și propunerea României de a achita chiria și utilitățile centrului pentru următorii 10 ani. Și desigur, să nu uităm că România este a 6-a țară din lume ca număr de specialiști certificați în IT, înaintea unor țări ca Marea Britanie, Germania și Canada.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN