CEO-ul companiei Ryanair îi ia apărarea pilotului în cazul avionului cu pasageri deturnat în Belarus: „Nu a avut de ales”

  • CEO-ul companiei Ryanair spune că pilotul a fost avertizat să nu aterizeze la Vilnius
  • Protasevici spune că a auzit fake news-uri în legătură cu starea lui de sănătate
  • Protasevici spune că iubita și familia lui sunt adevăratele victime

Pilotul avionului care trebuia să-l ducă pe Protasevici în Lituania nu a avut de ales. CEO-ul companiei Ryanair spune că pilotul a fost avertizat că bomba care se afla în avion urma să fie detonată dacă ar fi încercat să aterizeze pe aeroportul din Vilnius.

„Controlul traficului aerian de la Minsk i-a spus pilotului că dacă aeronava intră în spațiul aerian lituanian sau încearcă să aterizeze pe aeroportul din Vilnius, va fi detonată o bombă la bord”, a declarat Michael O’Leary, CEO-ul Ryanair.

Protasevici, fost redactor-șef al Nexta, este în continuare în arest și spune că este tratat foarte bine de regimul Lukașenko.

„Chiar și eu aflându-mă după gratii, am auzit foarte multe fake-news-uri în legătură cu starea mea de sănătate. Eu vreau să vă spun că mă simt foarte bine. Am o dispoziție foarte bună și nu am nicio plângere față de nimeni”, a afirmat jurnalistul.

În plus, Protasevici spune că nu el este victimă în toată această situație.

„Adevărații ostatici ai situației care s-a dezvoltat în jurul meu este Sofia, iubita mea, și nu nu în ultimul rând părinții mei care acum sunt în Polonia și sunt dezinformați”, a mai continuat jurnalistul.