• Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este „rezonabil” să credem că s-ar putea să ne apropiem de fazele finale.
  • El a mai spus că există un alt „scenariu de 20% în care vom vedea o următoare mutaţie, care va fi mai virulentă decât omicron”.
  • Unele studii au arătat că, deşi varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu produce îmbolnăviri la fel de grave ca tulpina Delta.

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este „rezonabil” să credem că s-ar putea să ne apropiem de fazele finale ale pandemiei, scrie CNBC.

„Cred că este un scenariu rezonabil”, a declarat el la emisiunea „Squawk Box Asia”, când a fost întrebat despre opiniile potrivit cărora pandemia Covid-19 ar putea fi acum în stadiile finale.

„Există o şansă de 80% ca, pe măsură ce Omicron evoluează sau virusul SARS-COV-2 evoluează, să vedem virusuri din ce în ce mai puţin virulenţi”, a spus el miercuri.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

El a mai spus că există un alt „scenariu de 20% în care vom vedea o următoare mutaţie, care va fi mai virulentă decât Omicron”.

„Cred că am fost norocoşi că Omicron nu a fost foarte virulent, dar totuşi vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza lui”, a spus el.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în ultimele şapte zile au fost raportate 15,47 milioane de cazuri noi la nivel mondial şi 73.162 de decese în aceeaşi perioadă.

Unele studii au arătat că, deşi varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu produce îmbolnăviri la fel de grave ca tulpina Delta.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat în ianuarie că este periculos să se presupună că pandemia se apropie de final. De fapt, el a spus că „nu este nici pe departe încheiată” şi a avertizat că vor apărea probabil noi variante pe măsură ce omicron se răspândeşte rapid pe glob.

Consilierul medical şef al Casei Albe, Anthony Fauci, a declarat, de asemenea, luna trecută, că este încă o „întrebare deschisă” dacă varianta omicron va marca ultimul val al pandemiei.