• Un vaccin împotriva Omicron va fi gata în luna martie.
  • Directorul Moderna Inc. spune că este nevoie de o nouă doză de vaccin pentru că scade eficiența rapelului în câteva luni.
  • Unele țări au adoptat deja a patra doză de vaccin.

CEO-ul Pfizer nu este sigur de necesitatea celei de-a patra doze a vaccinului COVID-19. Albert Bourla a declarat luni că nu este sigur de necesitatea unei a patra doze de vaccin COVID-19 și că o nouă variantă de vaccin care vizează varianta Omicron, foarte contagioasă, va fi gata în martie.

Comentariile au contrastat cu cele făcute de directorul general al Moderna Inc (MRNA.O), Stephen Bancel, care a declarat săptămâna trecută că oamenii ar putea avea nevoie de o altă doză în toamna anului 2022 deoarece eficacitatea rapelurilor ar putea scădea în următoarele luni.

O creștere uriașă a cazurilor de COVID-19, determinată de Omicron, a forțat unele națiuni să vrea o altă doză de rapel, dar primele semne sugerează că vaccinarea repetată ar putea fi greu de vândut pe măsură ce populațiile asediate intră în al treilea an de pandemie.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Nu știu dacă este nevoie de un al patrulea rapel, acesta este un lucru care trebuie testat”, a declarat Bourla la CNBC, înainte de prezentarea Pfizer la conferința J.P. Morgan privind sănătatea. Se lucrează în prezent la o nouă versiune a vaccinului COVID-19 care ar fi eficient împotriva Omicron și a altor variante, a spus el.

Producătorul american de medicamente a anunțat anterior în cursul zilei trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARN mesager (ARNm) pe care se bazează vaccinul său COVID-19, inclusiv un pact în valoare de până la 1,35 miliarde de dolari cu Beam Therapeutics, specialist în editare genetică.