Cercel a fost dat jos din fruntea Comisiei anti-COVID. Ministrul Sănătății l-a trimis la plimbare din cauza planului “Vacanța Mare”

adrian streinu cercel adrian streinu cercel
  • Programul propus de Adrian Streniu Cercel prevedea separarea bătrânilor de familii pentru trei luni
  • Președintele, premierul și ministrul Sănătății au criticat planul denumit “Vacanța Mare
  • Locul lui Adrian Streinu Cercel va fi luat de Adriana Pistol

Lucrurile n-au mers deloc conform planului pentru Adrian Streinu Cercel. Programul său, intitulat “Vacanța Mare”, a fost criticat dur și de președinte, și de premier, iar azi, Cercel a fost demis din funcția de șef al Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății.

Decizia a luat-o ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Și el a spus că nu e de acord cu măsurile propuse de Adrian Streinu Cercel. În locul lui va veni Adriana Pistol, care e directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile al INSP.d

Cercel, care e manager al Institututului Matei Balș, propunea în programul “Vacanța Mare” ca bătrânii să fie separați de familii pentru trei luni și introducea o nouă categorie de risc – persoanele între 40 și 65 de ani. El ar mai fi vrut și un Guvern anti-pandemic sau măcar un Minister intersectorial Pandemic. Alte măsuri: eliminarea TVA și suspenarea taxelor.