• Dr. Soumya Swaminathan, cercetător al OMS, a cerut oamenilor să fie precauți cu comportamentul lor chiar și după ce au primit un vaccin COVID-19.
  • Swaminathan a spus că nu există încă suficiente dovezi din studiile cu vaccinuri „pentru a avea încredere că va împiedica oamenii să primească efectiv infecția și, prin urmare, să o poată transmite”.

Dr. Soumya Swaminathan, cercetător al OMS, a afirmat, luni, că momentan nu sunt suficiente dovezi din studiile despre vaccinuri pentru a impiedica transmiterea virusului, de către cei care au făcut vaccinul anti-Covid, potrivit businessinsider.com.

Cercetătorul OMS a adăugat că cel puțin deocamdată, chiar și persoanele care au primit vaccinul ar trebui să fie în continuare în carantină atunci când călătoresc în țări cu rate mai mici de transmitere a coronavirusului. Astfel, cercetătorii de vaccinuri din SUA încearcă să stabilească dacă vaccinurile pot opri răspândirea virusului sau sunt eficiente numai în prevenirea cazurilor simptomatice de COVID-19.

Studiul are încă nevoie de finanțare

Dr. Soumya Swaminathan a precizat, așadar, că OMS nu a stabilit dacă vaccinurile COVID-19 administrate în SUA și în Europa au împiedicat oamenii să fie infectați sau să transmită virusul altora. „Cred că până nu știm mai multe, trebuie să presupunem că și persoanele care au fost vaccinate trebuie să ia aceleași măsuri de precauție până când există un anumit nivel de imunitate de turmă care a fost construit în populație”, a spus cercetătorul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Business Insider a raportat luna trecută că cercetătorii în vaccinuri din SUA sperau să stabilească dacă vaccinurile pot opri răspândirea virusului sau dacă acestea previn doar cazurile simptomatice de COVID-19. Dr. Larry Corey, un virusolog care planifică un studiu pentru a răspunde la această întrebare, a declarat luna trecută că studiul are încă nevoie de finanțare, precum și de cooperarea companiilor farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri eficiente.