• Un pui de leu, foarte bine conservat, a fost găsit în permafrostul din Siberia.
  • Leul, denumit de cercetători, Sparta, ar fi trăit în urmă cu 28.000 de ani.
  • Sparta a fost descoperit de o echipă de colecționari de colți de mamuți în zona râului Semyuelyakh din regiunea Yakutia din Rusia, în 2018.
  • În 2017 a fost găsit un alt pui de leu, denumit Boris de cercetători, aflat la o distanță de 15 metri față de Sparta. Acesta ar fi trăit cu aproximativ 44.000 de ani în urmă.
  • Puii au vârste cuprinse între una și două luni.
  • Oamenii de știință cred că este remarcant la puiul de leu Sparta că are blana, organele interne și scheletul foarte bine conservate.

Oamenii de știință au descoperit un pui de leu foarte bine conservat în permafrostul din Siberia, relatează The Guardian.

Leul ar fi trăit acum 28.000 de ani, iar specialiștii spun că ar putea avea în el chiar urme de lapte matern.

Puiul, denumit de specialiști Sparta, a fost găsit în zona râului Semyuelyakh din regiunea Yakutia din Rusia în 2018. Un al doilea pui de leu, pe care cercetătorii l-au numit Boris, a fost găsit în 2017, conform unui studiu publicat în revista Quaternary.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Puii au fost descoperiți la o distanță de 15 metri unul față de celălalt și s-au născut la mii de ani distanță. Boris, de exemplu, a trăit în urmă cu aproximativ 43.448 de ani, spun oamenii de știință.

Cei doi pui au vârste cuprinse între una și două luni și au fost găsiți de o echipă de colecționari de colți de mamuți.

Valery Plotnikov, unul dintre autorii studiului publicat în Quaternary, a spus că puiul recent descoperit, Sparta, era atât de bine conservat încât mai avea blană, organe interne și schelet.

„Descoperirea în sine este unică. Nu s-a mai întâmplat să descoperim așa ceva în Yakutia”, a spus Valery Plotnikov.

„Sperăm, poate, că mai există și unele părți ale laptelui matern. Așa ne vom da seama care era dieta femelei”, a explicat Plotnikov.

Descoperirile de acest fel sunt din ce în ce mai dese în regiunea siberiană a Rusiei, iar motivul este reprezentat de schimbările climatice care încălzesc zona arctică într-un ritm foarte rapid. Din cauza schimbărilor climatice, solul s-a dezghețat în unele zone care au fost blocate în permafrost.