• Cercetătorii au implantat o genă umană într-un fetus de maimuță.
  • Gena a reușit să dubleze volumul creierului fetusului.
  • Maimuța ar fi putut deveni la fel de inteligentă ca un copil.
  • În cele din urmă, experimentul a fost abandonat.

Se pare că „Planeta Maimuțelor” nu e doar un film science fiction. Cercetătorii germani și cei japonezi au demonstrat că poate deveni realitate. Într-un fetus de maimuță a fost implantată cu succes o genă umană.
Și nu orice genă, ci cea care răspunde de dezvoltarea creierului uman.

Rezultatul a fost dublarea creierului maimuței și atingerea nivelului de inteligență al unui copil. În cele din urmă, experimentul a fost abandonat.
Cercetătorii spun că nu pot determina ce efecte va avea mărirea creierului asupra viitorului pui de maimuță. Și nu e prima tentativă de a combina o maimuță cu un om. Rușii au încercat obținerea unui hibrid prin 1920, dar fără succes.

Experimentul, cotestat

Iar joaca aceasta de-a Dumnezeu poate fi periculoasă, după cum spune doctorul Aaron Carroll: „Vor ca Planeta Maimuțelor să devină realitate. Sau Frankenstein. Ce vor face cercetătorii cu maimuțele dacă vor reuși, când animalele astea se vor simți singure în univers? Cred ei că maimuțele își vor iubi cretorii? Să nu mai spun că au ucis jumătate dintre ele, sunt sigur că noile maimuțe inteligente vor înțelege”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA