• China s-ar putea confrunta cu peste 630.000 de infecţii cu COVID-19 pe zi dacă ar renunţa la politicile de toleranţă zero prin ridicarea restricţiilor de călătorie, potrivit unui studiu realizat de matematicienii de la Universitatea din Beijing.
  • Noile cazuri zilnice ale Chinei ar ajunge la cel puţin 637.155 dacă ar adopta strategia de pandemie a Statelor Unite, se arată în raport, potrivit Reuters.

În raportul publicat în China de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, matematicienii au spus că ţara nu îşi poate permite să ridice restricţiile de călătorie fără o rată de vaccinare eficientă sau tratamente specifice.

Folosind date pentru luna august din Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Franţa şi Israel, matematicienii au evaluat potenţialele rezultate dacă China ar adopta aceleaşi tactici de control al pandemiei ca acele ţări.

Noile cazuri zilnice ale Chinei ar ajunge la cel puţin 637.155 dacă ar adopta strategia de pandemie a Statelor Unite, se arată în raport, potrivit Reuters.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Iar cazurile zilnice ar atinge 275.793 dacă China ar urma aceeaşi abordare ca Marea Britanie şi 454.198 dacă ar imita Franţa, a spus el. „Estimările au dezvăluit posibilitatea reală a unui focar colosal, care aproape sigur ar induce o povară inabordabilă asupra sistemului medical”, se arată în raport.

„Descoperirile noastre au ridicat un avertisment clar că, deocamdată, nu suntem pregătiţi să îmbrăţişăm strategii de „deschidere” bazate exclusiv pe ipoteza imunităţii de turmă indusă de vaccinare susţinută de anumite ţări occidentale”, mai scrie în document.

Matematicienii au avertizat că estimările lor se bazează pe calcule aritmetice de bază şi că sunt necesare modele mai sofisticate pentru a studia evoluţia pandemiei în cazul în care restricţiile de călătorie ar fi ridicate.

China a menţinut o politică de toleranţă zero faţă de COVID-19, spunând că importanţa de a limita cazurile locale atunci când acestea sunt depistate depăşeşte perturbările cauzate de eforturile de a urmări, izola şi trata persoanele infectate.

China a raportat 23 de noi cazuri confirmate de coronavirus pentru 27 noiembrie, în scădere faţă de 25 cu o zi mai devreme, a anunţat duminică autoritatea de sănătate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a desemnat vineri o nouă variantă de COVID-19 detectată în Africa de Sud cu un număr mare de mutaţii ca fiind „ingrijorătoare”, determinând unele ţări să impună restricţii de călătorie.