Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 a început. Mihaela Cambei a fost desemnată purtătorul de drapel al României

UPDATE 23.30: Leon Marchand a dus flacăra olimpică pe Stade de France

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a început duminică seara în Jardin des Tuileries cu cântăreaţa franceză Zaho de Sagazan şi corul Academiei Haendel-Hendrix interpretând o odă dedicată Parisului. Leon Marchand a dus flacăra olimpică pe Stade de France.

De cinci ori medaliat la Paris, dintre care patru medalii de aur, tânărul înotător francez Leon Marchand, de data aceasta la costum, a preluat torţa cu flacăra olimpică, din inima Muzeului Luvru pentru a o duce spre Stade de France.

Ca şi la ceremonia de deschidere, pe Stade de France a fost interpretată o versiune a imnului Franţei, Marseillaise, de către Maîtrise de Fontainebleau, acompaniată de Orchestre Divertimento condusă de dirijoarea Zahia Ziouani, în timp ce drapelul francez era ridicat pe Stade de France.

A urmat intrarea purtătorii de drapel ai celor 205 delegaţii olimpice participante, care defilează pe o scenă reprezentând simbolic o planisferă.

UPDATE 22.21: Şi-au făcut apariţia purtătorii de drapel ai celor 205 țări participante

Drapelul României este adus de Mihaela Cambei. Purtătorii de drapel au intrat separat pe stadion, fiind urmați de sportivii delegațiilor participante.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ceremonia de închidere a început în Jardin des Tuileries cu cântăreaţa franceză Zaho de Sagazan şi corul Academiei Haendel-Hendrix interpretând o odă dedicată Parisului.

Evenimentul combină atmosfera de sărbătoare cu solemnitatea transferului oficial al Jocurilor Olimpice Paris 2024 către următoarea gazdă, Los Angeles 2028. Va fi mai scurtă comparativ cu cea de deschidere, dar este condusă de acelaşi director artistic, Thomas Jolly.

Cu această ocazie, Stade de France va fi transformat într-o sală de concerte gigantică. O parte a spectacolului se va desfăşura în aer, în timp ce decorurile gigantice, costumele şi efectele de iluminare spectaculoase vor duce spectatorii într-o călătorie în timp, atât în trecut, cât şi în viitor.

Vicecampioana olimpică la haltere, Mihaela Cambei, a fost desemnată purtătorul de drapel al României la Ceremonia de Închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Mihaela este şi multiplă campioană europeană, de două ori medaliată mondial, deţine recordurile continentale atât la total, cât şi la smuls şi la aruncat, şi a fost desemnată cea mai bună halterofilă din Europa în anul 2023.

Muzicienii californieni Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers şi Snoop Dogg vor cânta în cadrul ceremoniei de închidere.

Exit mobile version