• Polițiștii sunt în alertă din cauza unor grupuri care „complotează pentru a sabota” încoronarea Regelui Charles al III-lea.
  • La acest eveniment, mii de oameni vor fi prezenți, iar milioane de oameni din întreaga lume vor putea urmări încoronarea regelui Charles, de pe 6 mai.
  • Vor participa membri de rang înalt ai guvernului și ai Bisericii Anglicane, alături de prim-ministrul Rishi Sunak și de alți membri de elită.

Șefii de securitate se luptă cu amenințările teroriștilor și anarhiștilor care doresc să deranjeze evenimentul de încoronare a Regelui Charles al III-lea, relatează The Sun. Fostul șef al Protecției Regale, Davies, a declarat că „amenințarea este la fel de mare ca în ultimii 50 de ani”.

Se pare că polițiștii specializați sunt cu ochii pe grupurile teroriste consacrate. Potrivit ziarului, printre cei cărora li s-au adunat informații despre ei se numără și membri ai unor activiști.

Fostul șef al protecției regalității, Davies, a declarat: „Este clar că amenințarea la adresa monarhiei este la fel de mare ca în ultimii 50 de ani, iar potențialul este la fel de mare din cauza ascensiunii grupurilor disidente irlandeze și a acțiunii sporite a grupurilor de campanie anarhiste”.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

De asemenea, se pare că forțele din Anglia au filmat și profilat activiști antimonarhiști, de teamă că aceștia vor viza ziua cea mare a lui Charles. Regele Charles a fost întâmpinat de protestatari antimonarhie în februarie. El a stat la doar cinci metri distanță, în timp ce 20 dintre ei agitau pancarte pe care scria „Nu este regele meu” și strigau: „De ce nu le răspunzi criticilor tăi?”.

Citește și: