• Peste o sută de oameni au cerut să fie angajați în centrele de vaccinare din Craiova
  • Oamenii vor fi plătiți cu ora şi nu există normă minimă
  • De luni, medicii şi asistenţii din reţeaua şcolară se întorc în şcoli

Este cerere neaşteptat de mare pentru posturile rămase libere în centrele de vaccinare din Craiova.

130 de persoane au solicitat, în doar câteva ore, să fie angajate pe posturile de asistenţi medicali şi medici. De vaccinare s-a ocupat până acum personalul medical din reţeaua şcolară. Dar, de luni, aceștia vor reveni printre elevi.

Cristina Vâlvoi a lucrat patru ani ca asistent medical la un cabinet privat. A plecat în concediu de creştere a copilului şi şi-a pierdut postul. Acum speră că-şi va găsi de lucru la centrul de vaccinare: “În loc de şomaj care e 500 de lei pe lună maximum, eu zic că e destul de convenabil. Dar să vedem perioada, pe cât este”.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Alexandru este asistent medical la o clinică privată din Craiova. De şase ani lucrează acolo şi câştigă puţin peste salariul minim pe economie. Nu vrea să renunţe la actualul job, dar speră să-şi rotunjească veniturile cu câteva ore prestate în centrul de vaccinare. Aşa că şi-a depus şi el dosarul de angajare.

„Am optat pentru part-time, cel puţin patru ore. Se face evaluarea pe baza dosarului şi, dacă se acceptă dosarul, probabil că o să fim instruiţi. Oricum, cunoaştem. Suntem în domeniul medical şi cunoaştem actul medical ce trebuie făcut”.

Cei interesaţi să lucreze în centrele de vaccinare din Craiova au avut la dispoziţie 8 ore să-şi depună dosarele. Deocamdată, Primăria Craiova va angaja şase medici şi 40 de asistenţi medicali. Toţi vor începe să lucreze din data de 8 februarie.