• Vânzările de prezervative au scăzut cu 40% în pandemie.
  • 5,5 miliarde de prezervative sunt produse în fiecare an.
  • Vânzările de prezervative au crescut cu 170% în Rusia.

Cererea de prezervative a crescut vertiginos în Rusia, pe fondul temerilor legate de creșterea bruscă a prețurilor și a penuriei provocate de sancțiunile occidentale.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că firma britanică dominantă, Reckitt – producătorul Durex și al altor mărci – continuă să facă comerț în țară chiar dacă a criticat războiul din Ucraina ca fiind „de neconceput”.

Cel mai mare retailer online din țară, Wildberries, a înregistrat un salt de 170% al vânzărilor de prezervative în primele două săptămâni din martie, comparativ cu anul trecut.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marele lanț de farmacii 36.6 a raportat o creștere a vânzărilor cu 26%.

În general, s-a înregistrat o creștere cu 32% a valorii achizițiilor de prezervative din farmacii, comparativ cu anul trecut.

Creșterea de prețuri, cauzată de scăderea valorii rublei

Magazinele sunt obligate să transfere creșterile de prețuri cauzate de scăderea valorii rublei rusești în raport cu principalele valute occidentale.

Acest lucru a fost cauzat de prăbușirea încrederii în economia lui Vladimir Putin, după ce acesta a început invazia în Ucraina.

O sursă din industrie a declarat că, în timp ce Latexul provine din țări care nu aplică sancțiuni, acestea trebuie să cumpere în monede occidentale care sunt acum mult mai scumpe.

Graba pe prezervative a fost atât de mare încât Ministerul Industriei și Comerțului al lui Putin a fost nevoit să emită o dezmințire că ar exista probleme pe termen lung.

„Nu se prevede o penurie a acestui produs”, au insistat oficialii.

„Cele mai mari țări producătoare – Thailanda, India, Coreea de Sud și China – nu au oprit livrările de produse către Federația Rusă”.