• Condamnatul a fost acuzat de contrabandă peste granița cu China.
  • Coreea de Nord susține oficial că nu a identificat, până acum, niciun caz de infectare cu coronavirus.
  • Regimul a impus totuși „măsuri de carantină de urgență la nivel înalt”.

Autoritățile din Coreea de Nord au organizat o execuție publică, pentru a pedepsi încălcarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat mortal, pe 28 noiembrie, pentru a speria oamenii să respecte regulile, potrivit Daily Mail.

În timp ce Coreea de Nord susține oficial că nu a avut niciodată un caz de COVID-19, regimul lui Kim Jong-un a introdus „măsuri de carantină de urgență la nivel înalt” și a ordonat trupelor armate să împuște infractorii de la frontiera chineză.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Bărbatul de 50 de ani, condamnat la moarte, a fost acuzat că ar fi făcut contrabandă cu parteneri de afaceri chinezi peste o graniță, care a fost închisă, pe parcursul întregului an.

China este cel mai mare partener comercial și beneficiar al Coreei de Nord, dar schimburile comerciale dintre cei doi au scăzut cu 75% din cauza pandemiei. 

De teamă că traficanții ar putea aduce virusul în țară, regimul lui Kim și-a consolidat prezența militară la frontieră pentru a impune restricțiile.

Autoritățile au trimis, de asemenea, unități speciale pentru a verifica polițiștii de frontieră și pentru a se asigura că nu sunt implicați în contrabandă.