Ai mai auzit de democrație originală, dar sunt sigur că nu te aștepți la asta: la Bacău se face un referendum prin care fiecare locuitor al orașului să spună ce măsuri anti coronavirus crede că ar trebui luate.

Referendumul local reprezintă o premieră pentru oraşul Bacău. Primarul Lucian Stanciu Viziteu a anunţat că, vineri, Consiliul Local Bacău a validat propunerea fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când cetăţenii sunt consultaţi în mod direct despre implementarea unor măsuri şi proiecte cu impact asupra comunităţii. Populaţia va fi consultată în timpul alegerilor parlamentare.

Trei ore au discutat aleșii despre acest referendum cu trei întrebări. Una se referă la măsurile pentru coronavirus, primarul spunea că și-ar dori trei direcții, una pe partea de comunicare, a doua pe partea de a promova măsuri non-coercitive de a asigura distanțarea socială și a treia, realizarea unei campanii de testare în masă îm Bacău.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Prima întrebare este: Sunteți ce acord cu implementarea pe raza municipiului Bacău a unor măsuri suplimentare pentru scăderea numărului de infectari cu Covid-19? A doua întrebarea: Sunteți de acord cu resistematizarea domeniului public la standarde europene pentru a crea noi spații verzi, parcări și locuri de joacă prin eficientizarea locurilor ocupate de garaje și prin eliberarea spațiilor verzi ocupate abuziv? Iar cea de-a treia: Sunteți de acord ca anul viitor să fie prevăzute în buget sumele necesare pentru finalizarea Spitalului Municipal Bacău?