• Premierul susține demiterea lui Ovidiu Vizante de la CFR Călători.
  • Săptămâna trecută, un tren cu 30 de copii a rămas blocat în camp.
  • Locomotiva trenului de marfă avea probleme cu sistemul de frânare.

În România nu mai e de mult o știre că trenurile CFR au întârzieri cumulate de câte 6 ani, într-un singur an. Vara adună milioane de minute de întârziere, iar în ultima perioadă parcă s-au înmulțit problemele. CFR invocă natura. Sunt de vină furtunile, canicula sau accidentele, cum ar fi copacii căzuți pe șine…Nimeni nu își asumă responsabilitatea și unii pasageri și-au pierdut încrederea.

„Chiar acum mă uitam, căutam trenul de Constanța și are 11 minute întârziere, dar vedem de la Fetești încolo ce se mai întâmplă”, spune o femeie.

„Fac prea mult timp, mai bine iau mașina, îmi asum consumul și aia e”, spune un alt călător.

Acum două zile un tren privat de marfă, încărcat cu fier vechi, s-a ciocnit cu alt tren, care staționa în gara Fetești. Trenul a ajuns la destinație cu câteva zeci de ore întârziere. Iar săptămâna trecută, un tren cu 30 de copii a rămas blocat în câmp. Nu se ia nicio măsură, nu se investesc banii cu cap, iar angajații sunt suprasolicitați, susține președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari – Rodrigo Maxim.

Rodrigo Maxim, președinte FSTFR: „Ce se știe până acum e că mecanicul de locomotivă avea 32 de ore de serviciu. Ceea ce este inadmisibil, pentru că serviciul maxim admis pe locomotivă. În conducere simplificată este 8 ore”

Eduard Popescu, editor corespondent Aleph News: „De câteva zile călătoria cu trenul a devenit o adevărată provocare în România. Drumul de la Mangalia, până la Timișoara a ajuns să dureze chiar și peste 28 de ore, iar ruta București Constanța a fost și ea dată peste cap după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit zilele trecute la Fetești. Și dacă zilele trecute toate întârzierile au fost cauzate de către furtuni, a venit rândul caniculei să provoace întârzieri de zeci și chiar sute de minute”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS