• Charles Michel a fost reales, joi după-amiază, cu ocazia summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European şi al Summitului Zonei Euro.
  • Michel este al treilea preşedinte cu mandat deplin al Consiliului European.
  • Anterior primului său mandat la președinția Consiliului European, Michel a fost premier al Belgiei.

Charles Michel a fost reales, joi după-amiază, cu ocazia summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European şi al Summitului Zonei Euro.

Consiliul European l-a reales astăzi pe Charles Michel în funcţia de preşedinte al instituţiei, pentru un nou mandat de doi ani şi jumătate, de la 1 iunie 2022 până pe 30 noiembrie 2024. De asemenea, Charles Michel a fost reinstalat preşedinte al Summitului Euro pentru aceeaşi perioadă”, a anunţat Consiliul European, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Postul de preşedinte al Consiliului European a fost creat în decembrie 2009, în virtutea Tratatului de la Lisabona. Charles Michel este al treilea preşedinte cu mandat deplin al Consiliului European. Mandatul său a început în decembrie 2019, iar anterior a fost prim-ministru al Belgiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE