• Polițistul a fost sensibilizat de situația a două femei prinse la furat.
  • Ele au fost prinse furând alimente pentru masa de Crăciun, dintr-un magazin local.
  • În loc să le aresteze, a cumpărat un card cadou de 250 de dolari.

Când un polițist din Massachusetts a văzut lista lucrurilor pe care două femei încercau să le fure dintr-un magazin alimentar, cu cinci zile înainte de Crăciun, situația lor l-a sensibilizat, potrivit New York Post.

„Era doar mâncare”, a declarat polițistul jurnaliștilor. Și, în loc să le aresteze, a cumpărat un card cadou de 250 de dolari, pentru a le plăti cina de Crăciun.

Ofițerul Matt Lima, al Departamentului de Poliție Somerset le-a plătit cumpărăturile, după ce a răspuns la un apel de la magazinul local și a găsit două femei care fuseseră surprinși punând mai multe articole direct în pungile lor, fără a le scana, la casa de marcat rapidă.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

„Am două fete eu însumi, cam de aceeași vârstă cu cele două fete care erau acolo, așa că m-a cam sensibilizat puțin”, a declarat Lima pentru presa locală.

A fost emoționat când a aflat că mama celor doi copii nu are slujbă, iar mâncarea pe care o furau era pentru cina lor de Crăciun.

„Nu era nimic altceva acolo, precum articole de sănătate și frumusețe, șampon, ceva de genul acesta. Nu era decât mâncare”, a spus el.

„Am încercat să mă pun în pielea familiei respective și să arăt un pic de empatie.”

Șeful poliției din Somerset, George McNeil, l-a lăudat pe ofițer într-o declarație care spunea: „Acest incident este o adevărată mărturie a caracterului deosebit al ofițerului Lima și al modului exemplar în care acesta știe să ia decizii”.