Chemat să aresteze două femei prinse la furat, un polițist le-a plătit cumpărăturile. Ce l-a sensibilizat

Un polițist din Massachusetts a plătit cina de Crăciun pentru două mame prinse furând alimente

Când un polițist din Massachusetts a văzut lista lucrurilor pe care două femei încercau să le fure dintr-un magazin alimentar, cu cinci zile înainte de Crăciun, situația lor l-a sensibilizat, potrivit New York Post.

„Era doar mâncare”, a declarat polițistul jurnaliștilor. Și, în loc să le aresteze, a cumpărat un card cadou de 250 de dolari, pentru a le plăti cina de Crăciun.

Ofițerul Matt Lima, al Departamentului de Poliție Somerset le-a plătit cumpărăturile, după ce a răspuns la un apel de la magazinul local și a găsit două femei care fuseseră surprinși punând mai multe articole direct în pungile lor, fără a le scana, la casa de marcat rapidă.

„Am două fete eu însumi, cam de aceeași vârstă cu cele două fete care erau acolo, așa că m-a cam sensibilizat puțin”, a declarat Lima pentru presa locală.

A fost emoționat când a aflat că mama celor doi copii nu are slujbă, iar mâncarea pe care o furau era pentru cina lor de Crăciun.

„Nu era nimic altceva acolo, precum articole de sănătate și frumusețe, șampon, ceva de genul acesta. Nu era decât mâncare”, a spus el.

„Am încercat să mă pun în pielea familiei respective și să arăt un pic de empatie.”

Șeful poliției din Somerset, George McNeil, l-a lăudat pe ofițer într-o declarație care spunea: „Acest incident este o adevărată mărturie a caracterului deosebit al ofițerului Lima și al modului exemplar în care acesta știe să ia decizii”.

Exit mobile version