• Diplomaţii americani şi chinezi s-au întâlnit pentru a rezolva tensiunile
  • Discuţia a degenerat într-o şedinţă plină de reproşuri
  • Chinezii au interzis oficialilor militari și din securitate să folosească Tesla

Prima întâlnire între administrația Biden și China nu a decurs deloc bine. O discuţie între diplomaţii celor două țări a degenerat într-o sesiune de reproşuri aruncate peste masă.

Totul a început după ce secretarul de stat Antony Blinken le-a reproşat oficialilor chinezi abuzurile asupra minorităţii musulmane, atacurile cibernetice şi presiunea economică pusă asupra aliaţilor SUA. Şeful diplomaţiei chineze a răspuns cu o tiradă de 15 minute, în care a acuzat Statele Unite că extermină minoritatea de culoare şi că se amestecă în treburile interne ale ţării asiatice. Există temeri legate de un posibil război rece între cei doi giganți.

Războiul dintre China și SUA este unul economic. Guvernul chinez le interzice oficialilor din Armată și alte agenții de securitate să mai folosească mașinile Tesla. Ei se tem că date sensibile ar putea fi compromise. Mașinile Tesla au camere care filmează drumul și stochează date despre cum, când și unde au fost conduse. E răspunsul chinezilor pentru cazul Huawei, producătorul de telefoane chinez interzis de Statele Unite.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

„Nu este ușor, imaginează-ți că Tesla are programe prin care poate să identifice potențialele vulnerabilități care i-ar permite unui atacator să intre. Nu spun că este imposibil, s-a întâmplat în trecut.

Au foarte multe programe prin care atât ei, cât și comunitatea de securitate din lume identifică vulnerabilități în Tesla, pe care apoi le repară. Și apoi apar altele noi, și apoi le repară pe alea și ala mai departe.

Tesla, pe lângă faptul că este o mașină, are probabil cel mai bun software dintre toate mașinile din lume”, a declarat Alexandru Bălan, Chief Security Researcher la Bitdefender.