• China a trimis, luni, 25 de avioane de război în zona de apărare aeriană a Taiwanului
  • Secretarul de stat american a avertizat Beijingul că Washington se angajează să apere insula
  • Taiwanul a răspuns prin avioane de luptă, alertând sistemele de apărare antirachetă şi lansând avertismente radio către avioanele chineze

China a trimis, luni, 25 de avioane de război în zona de apărare aeriană a Taiwanului, relatează CNN. Decizia marchează cea mai mare încălcare a spaţiului respectiv de când Taiwan a început să raporteze astfel de activităţi în mod regulat.

Avioanele chineze au venit la o zi după ce secretarul de stat american a avertizat Beijingul că Washington se angajează să apere insula, pe care China o consideră parte a teritoriului său.

Cele 25 de avioane includ 14 avioane de vânătoare J-16, patru avioane de vânătoarea J-10, H-6K, două avioane de război antisubmarin şi un avion de avertizare şi control aerian, a anunţat Ministerul Apărării din Taiwan.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Taiwanul a răspuns prin avioane de luptă, alertând sistemele de apărare antirachetă şi lansând avertismente radio către avioanele chineze.

Avioanele chineze au făcut incursiuni aproape zilnice în zona respectivă, în ultimele săptămâni, în timp ce au crescut tensiunile între Beijing şi principalul susţinător al Taipeiului, Statele Unite.

Beijingul revendică Taiwanul, chiar dacă insula a fost guvernată separat de mai bine de şapte decenii.