Administraţia Chinei a avertizat, marţi, Uniunea Europeană că va riposta dacă vor fi impuse noi sancţiuni din cauza încălcării drepturilor etnicilor uiguri şi a crizei politice din Hong Kong, recomandând Bruxellesului să evite o „confruntare”.

„Vreau să subliniez să sancţiunile sunt o formă de confruntare. Sancţiunile bazate pe minciuni ar putea fi interpretate ca fiind o afectare în mod deliberat a securităţii şi dezvoltării Chinei”, a declarat, marţi, ambasadorul Chinei la Bruxelles, Zhang Ming, în cursul unui seminar organizat de Centrul Politic European (European Policy Centre).

„Administraţia Chinei are responsabilitatea de a proteja securitatea şi bunăstarea populaţiei Chinei. Noi vrem, avem nevoie şi vrem dialog, nu confruntare. Cerem părţii europene să se gândească de două ori. Dacă unii insistă pentru o confruntare, noi nu vom da înapoi, nu avem altă opţiune decât de a asuma responsabilităţile faţă de poporul nostru”, a subliniat ambasadorul Chinei, conform cotidianului Le Figaro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE