• O echipă de cercetători chinezi a inventat un catalizator care convertește dioxidul de carbon în acid formic.
  • Acidul formic se poate utiliza și pentru combustibil.
  • În perioada de testare, peste 7 zile, catalizatorul a produs 400 de grame de acid formic și a eliminat tot atât dioxid de carbon.

O echipă de cercetători din China a publicat în Nature Nanotechnologies, un jurnal de știință, un material care prezintă un catalizator din cupru și plumb care convertește dioxidul de carbon în acid formic.

Catalizatorul produce acid formic, până la 96%, spre deosebire de alți catalizatori care produc simultan mai mulți compuși pe care oamenii de știință trebuie să-i separe și purifice ulterior.

Importanța tehnologiilor de captare și conversie a dioxidului de carbon constă în reducerea cantității de dioxid de carbon din atmosferă. Mai mult, dioxidul de carbon captat poate fi transformat în substanțe precum acidul formic, iar acidul formic se poate utiliza chiar și pentru combustibil.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dispozitivul inventat de cercetătorii chinezi a produs 400 de grame de acid formic

Dispozitivul de test a rămas stabil, în teste, peste 7 zile. În tot acest timp, dispozitivul a produs 400 de grame de acid formic și a eliminat aproximativ aceeași cantitate de dioxid de carbon.