• Statele Unite își încalcă în mod grosolan angajamentele, punând serios în pericol pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, a subliniat Wang Yi.
  • Vizita lui Pelosi în Taiwan pe 2-3 august a înfuriat China.
  • Exercițiile militare vor dura până la 7 august la prânz.

Dacă vom ignora interferența Washingtonului în afacerile noastre interne, lumea se va întoarce la legea junglei, iar Washingtonul va folosi forța în mod mai nechibzuit pentru a intimida alte țări”, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, citat de Ministerul de Externe din China, în fața reporterilor din Phnom Penh. Nu putem permite Statelor Unite să ia din nou măsuri similare. Toate țările ar trebui să se unească pentru a nu permite ca astfel de lucruri să se întâmple, se arată în declarație. .

Cel mai înalt diplomat chinez a declarat că recenta vizită a lui Pelosi a arătat că autoritățile americane nu au ținut cont de poziția altor țări care au protestat constant împotriva Casei Albe pentru încercările de a le încălca suveranitatea.

Statele Unite își încalcă în mod grosolan angajamentele, punând serios în pericol pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, a subliniat Wang Yi. El a calificat drept transparente și profesioniste exercițiile desfășurate de Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) în jurul Taiwanului, afirmând că acestea sunt în conformitate cu legile interne și internaționale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vom proteja cu hotărâre suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei și vom descuraja cu fermitate încercarea Statelor Unite de a folosi Taiwanul pentru a controla China, a conchis ministrul chinez de externe.

Vizita lui Pelosi în Taiwan pe 2-3 august a înfuriat China. Beijingul a impus sancțiuni împotriva lui Pelosi și a familiei sale și a suspendat mai multe mecanisme de cooperare bilaterală. La 4 august, APL a lansat exerciții militare de amploare cu trageri reale în șase zone din jurul Taiwanului. Exercițiile vor dura până la 7 august la prânz.