- Guvernul chinez a criticat NATO și spune că își urmărește propriile interese de securitate într-un mod care subminează securitatea altora.
- Declarația unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a fost făcută la o zi după ce NATO a catalogat China drept un „facilitator decisiv” al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
- Comerțul Chinei cu Rusia a crescut de la invazie, compensând cel puțin parțial impactul sancțiunilor occidentale.
China a acuzat NATO că își caută securitatea pe seama altora și a cerut alianței să nu aducă același „haos” în Asia. China a respins eticheta de „favorizator” al invaziei Rusiei în Ucraina, afirmând că NATO nu ar trebui să creeze haos în regiune.
Advertisment
Guvernul chinez a criticat NATO și spune că își urmărește propriile interese de securitate într-un mod care subminează securitatea altora. China a avertizat NATO să nu își extindă influența și operațiunile în Asia-Pacific, avertizând alianța să nu repete „haosul” pe care l-a adus în alte regiuni.
Declarația unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a fost făcută la o zi după ce NATO a catalogat China drept un „facilitator decisiv” al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
Recomandări
„Promovarea de către NATO a responsabilității Chinei în problema Ucrainei este nerezonabilă și are motive sinistre”, a declarat purtătorul de cuvânt Lin Jian în cadrul unui briefing. Jian spune că țara are o poziție corectă și obiectivă cu privire la problema Ucrainei.
China s-a rupt de Statele Unite și de aliații săi europeni în ceea ce privește războiul din Ucraina, refuzând să condamne invazia Rusiei sau chiar să se refere la aceasta ca la un act de agresiune din respect pentru Moscova, scrie AP. Comerțul său cu Rusia a crescut de la invazie, compensând cel puțin parțial impactul sancțiunilor occidentale.
Citește și
- Sarah Ferguson dezvăluie de ce ea și Prințesa Diana au fost „arestate” la petrecerea de burlăcițe: „Costumul ei era foarte bun”
- România și Ucraina semnează acordul bilateral de securitate, la Summitul NATO. Ce prevede acesta
- România are din ce în ce mai puțin copii. Sociolog: „Atunci când nivelul de trai crește, populația dorește să se bucure mai mult de beneficii”
Partenerii noștri