• Statul american Missouri a intentat marţi un proces împotriva Chinei
  • Missouri acuză Beijingul că a ascuns severitatea epidemiei de coronavirus
  • „Partidul Comunist Chinez a făcut ceea ce fac toate regimurile autoritare”, spune senatorul republican Ben Sasse

Statul American Missouri a dat în judecată guvernul chinez pe care îl acuză ferm că a „ascuns informaţii cruciale” chiar de la începutul epidemiei.

“Această mascare a provocat „o pandemie inutilă şi evitabilă”, care a dus la pierderi de vieţi şi consecinţe economice semnificative, cu pierderi estimate la cel puţin câteva miliarde de dolari în acest stat central al ţării, potrivit documentelor legale, spune Procurorul General al statului Missouri, Eric Schmitt, citat de CNN.

Autoritățile din Missouri nu au spus valoarea daunelor pe care le solicită din partea chinezilor.

În timp ce ascundeau amploarea epidemiei, autorităţile chineze ar fi păstrat pentru ele însele echipamente de protecţie personală de bună calitate, permiţând totodată exportul de echipamente defecte.

„Partidul Comunist Chinez a făcut ceea ce fac toate regimurile autoritare: au ascuns adevărul pentru a-şi salva pielea”, spune senatorul republican Ben Sasse, care este foarte critic faţă de Beijing.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În statul american Missouri s-au inregistrat aproximativ 177 de decese și peste 5.800 de persoane au fost găsite pozitiv cu Covid-19.

Sursa foto: Profimedia