• Ministerul chinez de Externe a declarat luni că, China a depus demersuri severe” la adresa Statelor Unite, după ce președintele american Joe Biden a declarat că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze.
  • China își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare ca răspuns la activitățile care divizează națiunea, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, în cadrul unei ședințe periodice de informare a presei.
  • Suntem dispuși să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne strădui să realizăm o reunificare pașnică. În același timp, nu vom tolera nici o activitate care vizează secesiunea”, a declarat Mao.

Ministerul chinez de Externe a declarat luni că, China a depus demersuri severe” pe lângă Statele Unite, după ce președintele american Joe Biden a declarat că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze.

China își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare ca răspuns la activitățile care divizează națiunea, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, în cadrul unei ședințe periodice de informare a presei.

Suntem dispuși să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne strădui să realizăm o reunificare pașnică. În același timp, nu vom tolera nici o activitate care vizează secesiunea„, a declarat Mao.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

De asemenea, ea a îndemnat SUA să gestioneze cu atenție și în mod corespunzător” problemele legate de Taiwan și să nu trimită semnale greșite” forțelor separatiste pentru independența Taiwanului, avertizând Statele Unite să nu dăuneze grav relațiilor sino-americane și păcii din strâmtoarea Taiwan.

Există o singură China în lume, Taiwanul face parte din China, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim al Chinei”, a declarat Mao.