- China folosește A.I. la alegerile din SUA, Coreea de Sud și India.
- Microsoft: Impactul conținutul A.I. politic ar putea crește în viitor.
- Coreea de Nord este implicată în încercările de perturbare.
- Conținutul A.I. este așteptat să fie distribuit prin rețelele sociale.
- China a încercat deja o campanie de dezinformare A.I. în Taiwan.
- Grupul cibernetic susținut de Beijing se numește Storm 1376.
- Igor Dodon spune că e mai credincios decât Maia Sandu.
- PSD-PNL a depus lista de candidați pentru alegerile europarlamentare.
Inteligența Artificială câștigă tot mai mult teren. China o folosește ca să perturbe alegerile americanilor din acest an. Lista nu se oprește aici, mai sunt: Coreea de Sud și India, avertizează Microsoft.
În mișcare este implicată și Coreea de Nord. „Impactul conținutului creat de Inteligența Artificială este minor, dar asta se poate schimba”, spune compania. China a încercat deja o campanie de dezinformare prin A.I., la alegerile prezidențiale din Taiwan din ianuarie.
Grupul numit „Storm 1376”, cunoscut și ca Spam-ouflage sau Dragon-bridge a postat înregistrări audio false pe YouTube cu un candidat electoral numit Terry Gou. Au creat meme-uri, și chiar prezentatorii de știri erau generați de Inteligența Artificială – despre care Microsoft spune că au fost creați prin CapCut, software-ul dezvoltat de ByteDance, proprietarul TikTok.
În Republica Moldova, politicienii nu folosesc A.I.-ul… ci bagă religia în campania electorală.
Igor Dodon, fostul președinte al Moldovei și actualul președinte al socialiștilor din Moldova, se laudă cu cât de credincios e el, față de contracandidații lui la prezidențialele din toamnă.
La noi, Alianța PSD-PNL a depus, la Biroul Electoral Central, lista de candidați pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. Și nu, nu a fost generată de A.I…. Deocamdată nu.
Pe primul loc este Mihai Tudose, europarlamentar PSD, urmat de Rareș Bogdan de la PNL și Gabriela Firea pe locul 3.
Citește și