• De la ciocnirea din 2020, APL a menținut o prezență continuă a forțelor și a continuat să construiască infrastructura de-a lungul ALC.
  • Incidentul din 2020 din Valea Galwan a fost cea mai mortală ciocnire dintre cele două națiuni din ultimii 46 de ani, se arată în raport.
  • La 15 iunie 2020, patrulele s-au ciocnit violent în Valea Galwan, ducând la moartea a aproximativ douăzeci de soldați indieni.

China a avertizat oficialii americani să nu intervină în relația sa cu India, a declarat Pentagonul într-un raport prezentat Congresului.

Pe tot parcursul confruntării cu India de-a lungul liniei de control real (LAC), oficialii chinezi au încercat să minimalizeze gravitatea crizei, subliniind intenția Beijingului de a păstra stabilitatea frontierei și de a împiedica ca această confruntare să afecteze alte domenii ale relației sale bilaterale cu India, a declarat Pentagonul într-un raport publicat marți.

RPC (Republica Populară Chineză) caută să împiedice ca tensiunile de la graniță să determine India să se asocieze mai strâns cu Statele Unite. Oficialii RPC i-au avertizat pe oficialii americani să nu interfereze cu relația RPC cu India”, a declarat Pentagonul în cel mai recent raport al său către Congres cu privire la consolidarea militară chineză.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Într-o secțiune referitoare la granița dintre China și India, Pentagonul a declarat că, pe parcursul anului 2021, APL a susținut desfășurarea de forțe și a continuat dezvoltarea infrastructurii de-a lungul LAC. Negocierile au înregistrat progrese minime, deoarece ambele părți se opun pierderii avantajelor percepute la graniță, a precizat acesta.

Începând din mai 2020, forțele chineze și indiene s-au confruntat în ciocniri cu pietre, bastoane și bâte înfășurate în sârmă ghimpată în mai multe locații de-a lungul LAC. Impasul rezultat a declanșat acumularea de forțe de ambele părți ale frontierei.

Fiecare țară a cerut retragerea forțelor celeilalte și o revenire la condițiile de dinaintea confruntării, dar nici China, nici India nu au fost de acord cu aceste condiții”, se arată în raport.

Republica Populară Chineză a dat vina pentru impas pe construcția de infrastructură indiană, pe care a perceput-o ca fiind o invadare a teritoriului RPC, în timp ce India a acuzat China că a lansat incursiuni agresive pe teritoriul indian”, a adăugat acesta.

De la ciocnirea din 2020, APL a menținut o prezență continuă a forțelor și a continuat să construiască infrastructura de-a lungul LAC. Incidentul din 2020 din Valea Galwan a fost cea mai mortală ciocnire dintre cele două națiuni din ultimii 46 de ani, se arată în raport.

La 15 iunie 2020, patrulele s-au ciocnit violent în Valea Galwan, ducând la moartea a aproximativ douăzeci de soldați indieni și a patru soldați PLA, potrivit oficialilor RPC, se arată în raport.