• Carantină în regiunea Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei
  • Miercuri au fost depistate 117 cazuri noi de Covid-19
  • Locuitorii nu au voie să părăsească orașul, decât în cazul situațiilor de urgență

La un an de la izbucnirea pandemiei în Wuhan, China implementează carantina într-un oraș de 11 milioane de oameni pentru a ține în frâu răspândirea virusului, relatează CNN.

Rezidenții regiunii Shijiazhuang, o provincie din apropiere de Beijing, nu pot părăsi orașul, întrucât autostrăzile principale, gările și stațiile de autobuz sunt blocate. Și zborurile au fost anulate.

Măsura carantinării vine după ce miercuri au fost depistate 117 cazuri de Covid-19 în Shijiazhuang, dintre care 67 fiind asimptomatici.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La nivel național, China a raportat miercuri 123 infectări, cel mai mare număr de cazuri înregistrat de la sfârșitul lunii octombrie.

Joi, Shijiazhuang a identificat alte 66 cazuri de Covid-19, conform Comisiei Provinciale de Sănătate.

De pe data de 2 ianuarie, au fost înregistrate 304 cazuri confirmate pozitiv cu Covid-19 în provincia Hebei, majoritatea în Shijiazhuang, capitala Hebei-ului, conform datelor oficiale.

Orașul este localizat la aproximativ 290 de kilometri sud-vest de Beijing.

La o conferință de presă de joi, oficialii au anunțat că tuturor rezidenților le este interzis să părăsească orașul, cu excepția cazurilor de urgență.

Anul trecut, Guvernul chinez a blocat Wuhan cu două zile înainte de Anul Nou Chinezesc, însă milioane de oameni părăsiseră deja orașul, unii purtând virusul cu ei în orașele lor natale din toată țara.

În oraș, adunările sunt interzise, ​​toate școlile au fost suspendate, iar comunitățile rezidențiale și satele sunt, de asemenea, închise.

Autoritățile pun noile infectări pe seama adunărilor, fie nunți, înmormântări, sau alte reuniuni religioase.

De asemenea, oficialii au declarat că orașul intră într-un „mod de război” pentru a combate răspândirea virusului.