• China îndeamnă cetățenii să utilizeze măști și mănuși de protecție atunci când deschid corespondența, mai ales atunci când coletele vin din străinătate.
  • Primul caz de Omicron descoperit în Beijing a ajuns printr-un colet din Canada.
  • China afirmă faptul că virusul COVID-19 poate fi transmis prin lanțul rece de importuri cum ar fi carnea și peștele congelat.

China a descoperit primul caz de variantă a virusului coronavirus Omicron, în Beijing printr-un colet venit din Canada. China îndeamnă oamenii să utilizeze măști și mănuși de protecție atunci când deschid coletele primite prin poștă, mai ales cele venite din străinătate.

Autoritățile au intensificat dezinfectările coletelor primite din străinătate, și asigură că personalul poștal este complet vaccinat, notează Reuters.

Aceste precauții au început cu mai puțin de trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă, în timp ce alte orașe se luptă să oprească noile infecții cu coronavirus.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Reduceți la minimum achizițiile de peste mări sau corespondența din străinătate“

„Asigurați-vă să vă protejați în timpul predărilor care au loc față în față, purtați măști și mănuși; încercați să deschideți pachetele în aer liber“ a declarat luni seară într-o postare de pe social media televiziunea de stat CCTV.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat anul trecut că riscul de infecții cu coronavirus prin contactul cu suprafețele și obiectele contaminate, este considerat redus.

În ultimele săptămâni, China se luptă cu reapariția mai multor cazuri de infecții în mai multe orașe, unele dintre ele fiind cu varianta foarte transmisibilă Omicron. Mai mult de 127 de cazuri locale pozitive au fost raportate Marți.