• China semnalează posibilitatea unui nou Război Rece
  • Trump acuză Beijing-ul de complot și lipsă de transparență
  • Tensiunile politice cauzate de noul Coronavirus ar putea impacta relația dintre China și SUA

China avertizează că ostilitatea de care dă dovadă SUA ar putea conduce către un nou Război Rece. Motivul? Trump a acuzat Beijing-ul că este parte a unui complot pus la cale împreună cu Organizația Mondială a Sănătății (WHO) pentru a mușamaliza focarul de Coronavirus.

China afirmă că relația cu SUA este la un pas de a porni un nou Război Rece, care este alimentat de tensiunile provocate de pandemia de Coronavirus

Ministrul de externe, Wang Yi, a declarat duminică faptul că administrația de la Washington a fost infectată cu persoane care suferă de „virusul politic” și care au fost obligate să atace continuu China. Tot el a semnalat că-și dorește, totuși, pacea, declarând că țara va fi deschisă unui efort internațional de a găsi rădăcinile noului Coronavirus.

Problema a devenit una politică în momentul în care Donald Trump a acuzat Beijingul că nu este transparent în contextul actual. În plus, președintele Americii a mai spus și că virusul s-ar fi scurs dintr-un laborator de maximă securitate din China.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI